Виагра или естествен афродизиак: кое е по-добро?

1 август 2023
Виагра или естествен афродизиак: кое е по-добро?

Виагра или естествен афродизиак: кое е по-добро?

Култивирането на здравословен сексуален живот е от изключително значение за здравето на всеки един човек през целия му живот. Многобройните ползи за здравето от редовния секс са изследвани от науката от години и са потвърдени от много изследвания.

 

Въпреки това, поради съвременния начин на живот, както и други съпътстващи фактори, много хора в даден момент ще изпитат някаква форма на смущение в сексуалния си живот. Някои от най-честите причини за проблеми в спалнята често са стрес, диета, различни лекарства, продължаващи заболявания, проблеми, свързани с възрастта, както и нередовен полов живот.

 

Нека да разгледаме един от най-често срещаните проблеми при мъжете, когато става въпрос за секс:

Реалноста в цифри

 

Еректилната дисфункция е най-често срещаният сексуален проблем, за който мъжете съобщават на своя лекар. Засяга около 30 милиона мъже. Това състояние се определя като невъзможност за получаване или поддържане на ерекция, която е достатъчно твърда за акта на секс. Всички знаем, че това може да бъде изключително неприятно, може да повлияе на отношенията ни с партньорите ни, както и на самочувствието ни и може да причини дългосрочни емоционални проблеми при някои хора.

 

Еректилната дисфункция може да възникне в резултат на различни причини. Нека разгледаме няколко по-задълбочено:

 

 • Това състояние се изразява най-често когато притока на кръв в пениса е ограничен или са увредени нервите. 
 • При наличието на стрес или емоционални причини. 
 • Като ранно предупреждение за по-сериозно заболяване, като атеросклероза (втвърдяване или блокиране на артериите), сърдечно заболяване, високо кръвно налягане или висока кръвна захар от диабет.

 

Намирането на причината(ите) за вашата ЕД ще помогне за лечението на проблема и ще помогне за цялостното ви благосъстояние. Важно е да се консултирате с вашия лекар. По правило това, което е добро за здравето на сърцето ви, е добро и за сексуалното здраве. 

Какво точно е Виагра?

 

Виагра е лекарство, което съдържа активното вещество силденафил. Предлага се под формата на таблетки (25, 50 или 100 mg) и диспергиращи се в устата таблетки (50 mg). Таблетките, диспергиращи се в устата, са таблетки, които се разтварят в устата.

 

Виагра се използва за лечение на възрастни мъже с еректилна дисфункция (понякога наричана импотентност), когато не могат да получат или запазят достатъчно твърд пенис (ерекция) за задоволителна сексуална активност. За да бъде ефективна виаграта, е необходима сексуална стимулация.

 

Активната съставка във Виагра, силденафил, принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестераза тип 5 (PDE5). Той действа, като блокира ензима фосфодиестераза, който обикновено разгражда вещество, известно като цикличен гуанозин монофосфат (cGMP). По време на нормална сексуална стимулация, cGMP се произвежда в пениса, където кара мускулите в порестата тъкан на пениса (corpora cavernosa) да се отпуснат, което позволява притока на кръв в корпусите, предизвиквайки ерекция. Като блокира разграждането на cGMP, Виагра възстановява еректилната функция. Все още е необходима сексуална стимулация, за да се получи ерекция.

Какъв е истинският проблем с виаграта?

 

Основният проблем, който предизвиква загриженост, когато става въпрос за редовната употреба на лекарства като виагра, е широкият набор от отрицателни странични ефекти, които идват от употребата му. Още по-тревожното е, че страничните ефекти варират от леки до много сериозни и не е необичайно хора от всички възрасти да имат лоша реакция към лекарството. С това казано, също така си струва да се спомене, че виаграта не помага за култивирането на ерекция, следователно лицето, което я приема, трябва да се възбуди, за да може лекарството да подейства, което е недостатък в сравнение с други естествени афродизиаци, които имат множество ползи за здравето като балансиране на хормоните, повишаване на либидото, здраве на простатата и подобряване на настроението.

 

Според официалната информация, публикувана от Център за странични ефекти на виагра, е доста често хората да изпитват широк спектър от негативни странични ефекти в резултат на употребата на лекарството. Ето кратък списък на някои от тях:

 

 • Затопляне или зачервяване на лицето, шията или гърдите.
 • Запушен нос.
 • Главоболие.
 • Болки в стомаха. 
 • Разтроен стомах.  
 • Световъртеж. 
 • Диария. 
 • Проблеми с паметта
 • Болка в гърба.
 • Неспособност да се прави разлика между зеления и синия цвят.
 • Загуба на слуха.
 • Звънене в ушите и световъртеж.

 

Съществуват и данни за по-сериозни странични ефекти като:

 

 • Болка или натиск в гърдите.
 • Болка, разпространяваща се към челюстта или рамото.
 • Гадене. 
 • Изпотяване. 
 • Промени в зрението или внезапна загуба на зрение.
 • Ерекция, която е болезнена или продължава повече от 4 часа.
 • Тежък задух.
 •  Кашлица с пенлива слуз.
 • Внезапна загуба на слуха. 
 • Неправилен сърдечен ритъм. 
 • Подуване на ръцете, глезените или краката. 
 • Гърчове (конвулсии) и замаяност. 

 

Други странични ефекти свързани със съпътстващи заболявания

 

Виагра не трябва да се използва, когато сексуалната активност е непрепоръчителна (напр. мъже с тежко сърдечно заболяване като нестабилна стенокардия или тежка сърдечна недостатъчност). Също така не трябва да се приема от пациенти, които някога са имали загуба на зрение поради проблем с притока на кръв към нерва в окото (неартериална предна исхемична оптична невропатия или NAION). Виагра не трябва да се приема с нитрати (лекарства за лечение на стенокардия) или лекарства от класа „стимулатори на гуанилат циклаза“, като риоцигуат (използван за лечение на белодробна хипертония (високо кръвно налягане в белите дробове). 

Афродизиаците - колко са ефективни наистина?

 

Има много дебати в научната общност, когато става въпрос за ефикасността на афродизиаците като храни и билки. Според специалистите афродизиаците могат да създават сексуално желание по два начина: чрез въздействие върху мозъка и чрез влияние върху части от тялото ни. Така например нещо, което засилва кръвния поток в сексуалните органи, може да симулира усещането за полов акт и всъщност да създаде желание за секс. По подобен начин съществуват и субстанции, каращи тялото ни да произвежда повече химически вещества, свързвани със сексуалното желание.

 

Ето едно официално изследване на различни билки, които са били научно изследвани през годините и е установено, че имат положителен ефект върху увеличаването на либидото по естествен и безопасен начин.

 

Съществува ли надеждна алтернатива на лекарства като Виагра и над какво работим в момента? 

 

Както споменахме в предишните ни статии, основната ни цел като марка и компания е да предоставим безопасна и ефективна алтернатива на лекарства като Виагра. Ние твърдо вярваме, че всеки човек трябва да може да се наслаждава на здравословен сексуален живот, без да прави компромиси и да страда в резултат на отрицателни странични ефекти.

 

Освен това сме си поставили за мисия непрекъснато да изследваме, тестваме и подобряваме нашата формула, за да можем да ви предложим най-доброто от това, което природата ни е дала. Нашите формули се състоят от мощни смеси от билки и съставки, които работят в перфектна синергия, осигурявайки трайни резултати, минус страничните ефекти. Те също така осигуряват множество ползи за здравето, като естествено повишаване на либидото и балансиране на хормоните. Винаги търсим нови съставки от цял свят и най-новото ни попълнение е така наречената Катуаба Барк екстракт. 

 

Какво представлява Катуаба Барк екстракт? 

 

Катуаба е естествен екстракт, получен от кората на дървета, открити в бразилските тропически гори. Формулировките варират в зависимост от вида на избраното дърво; Erythroxylum caatingae, Trichilia catigua, Anemopaegma arvense и Micropholis caudata са някои възможности. Но се казва, че всички те стимулират нервната система и предлагат свойства на афродизиак.

 

Билката е добре известна поради многобройните си лечебни свойства и се използва предимно за повишаване на сексуалната възбуда и лечение на проблеми със сексуалната активност при мъжете. Използва се и при прекомерна възбуда, раздразнение, проблеми със съня, свързани с високо кръвно налягане, нервност, продължаваща умствена и физическа умора (неврастения), лоша памет или забравяне, рак на кожата; и като тоник.

 

Тази впечатляваща билка предизвиква много вълни в научната общност, тъй като все повече и повече хора се събуждат за многото й лечебни свойства и различни ползи за човешкото здраве. Правят се повече проучвания по отношение на нейната ефикасност и много хора я използват редовно като добавка за лечение и помощ при различни физически и емоционални състояния, като тези, които споменахме по-горе.

 

Ние ще продължим да тестваме и работим по нашата нова формула и ще ви държим в течение за нашия напредък.